de verschillende lessen

De verschillende lessen:


Dance:

In het lesuur “Dance” komen de stijlen streetdance en verschillende stijlen van hiphop aan bod.

Tegenwoordig is het dansen erg populair geworden door de vele dansfilms (denk aan step up films)en uiteraard “So You Think You Can Dance”. Hierdoor zijn ook veel

nieuwe stijlen ontstaan en zie je ook meer combinaties.

In2Dance wil jullie graag uitdagen door verschillende stijlen aan te bieden, het hele seizoen door. Zo kun je tijdens een uurtje “Dance” choreografieën verwachten in de

stijlen streetdance, hiphop, lyric, female, funky. Ook willen wij ons up to date houden door scholingen en zelf workshops te blijven volgen om zo jullie weer te kunnen

inspireren met nieuwe stijlen.

Door het verschil in aanbod zal ook de muziekkeuze verschillen van top 40 naar r&b, Ol’skool of rap. Een muzikale ervaring dus!


Showdance:

De basis van deze lessen zijn de stijlen jazz, modern en ook streetdance. In2Dance werkt met thema’s voor showdance. Denk aan: the 70’s, afrikaans, rock, klassiek, oosters. Het kan van alles zijn en plezier is een belangrijke factor tijdens deze les.


Modern:

Deze dansstijl is gebaseerd op alledaagse, natuurlijke bewegingen van het menselijk lichaam, zoals lopen, rennen, springen, vallen, draaien, zwaaien en rollen. Het is een vrije en creatieve dansstijl, waarin danstechniek even belangrijk is als dansexpressie en improvisatie.

Moderne dans heeft zijn bekendheid verworven door programma’s zoals So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle.  motto 'leren, creëren en presenteren'


In2Dance vindt Modern een prachtige stijl om jezelf als danser te ontwikkelen, over te geven aan muziek en hierdoor gevoelens en gedachtes in een dans tot uiting te laten komen.


KidsDance

In2Dance biedt Kidsdance aan, dit is een les voor de 3-5 jarigen. In deze les wordt spelenderwijs en met veel afwisseling 45 minuten lekker gedanst en bewogen. Hierbij wordt muziek gebruikt passend bij hun leeftijd. De les leent zich uitstekend voor het ontwikkelen van het motorische en ritmische vermogen.


Dance Adults (Dance Workout) 

In deze les komen diverse soorten stijlen dans aan bod zoals: streetdance,jazzdance,popdance,modern en nog veel meer.


Dance gevorderd

“voor dansers met veel ervaring –– voor dansers die geen wedstrijden willen doen maar wel op dit niveau willen dansen”--"voor dansers uit een selectie groep die graag een extra uur willen volgen"


In2Dance selectie / reguliere groepen:

Reguliere groepen:

Iedereen kan zich hiervoor aanmelden. Er zijn geen eisen. Belangrijk is dat je geniet van het dansen. De reguliere groepen laten een demo zien tijdens een eindvoorstelling en/of optredens (niet verplicht)


Voor de in2dance selectie groepen  worden ieder jaar audities gehouden. De  selectie groepen doen mee aan verschillende wedstrijden, nationaal en internationaal.

Naast wedstrijden zullen zij ook optredens verzorgen.

Er zijn streetdance/hiphop selectie groepen  en show & Jazz   selectie groepen

De show- selectie groepen  hebben ieder jaar een ander thema. De dans, muziek en kleding wordt aangepast op dit thema zodat je een mooi totaal plaatje krijgt.

In2Dance richt zich op alle niveaus, beginners / semi-gevorderd en gevorderd. 

Wij proberen iedereen uit te dagen. 

Nieuw of al gevorderd? Bij in2dance kun je sowieso terecht!